Îţi propunem o provocare pentru astăzi: încearcă să prepari şi să guşti cele mai pufoase clătite de până acum, după o reţetă tradiţional japoneză.

Ingrediente 

  • 4 gălbenuşuri 
  • 50 ml lapte 
  • 20 ml ulei 
  • 80 g făină 
  • ½ linguriţă praf de copt 
  • 5 albuşuri 
  • 40 g zahăr pudră 
  • esenţă de vanilie, după gust 

Mod de preparare

Freci gălbenuşurile cu laptele şi uleiul 2 minute, apoi adaugi esenţă de vanilie, după gust. Freci cu telul până obţii o compoziţie cremoasă, care face bule la suprafaţă. Încorporezi făina şi praful de copt amesteci până obţii o cremă mai groasă, dar care curge de pe tel.  

Separat, baţi albuşurile spumă tare cu zahărul pudră. Încorporezi albuşurile treptat peste gălbenuşuri, amestecând cu mişcări uşoare. Ungi o tigaie antiaderentă cu câteva picături de ulei, pe care le întinzi uniform cu un prosop de hârtie, şi o aşezi pe foc mic.

Pui compoziţia de clătite într-un poş şi formezi clătitele în tigaie, în interiorul unui inel metalic de inox (cu diametrul între 6 şi 10 cm). Acoperi tigaia cu un capac şi laşi 2-3 minute pe fiecare parte, până se rumeneşte clătita.

Repeţi operaţia până termini compoziţia. Serveşti clătitele cu dulceaţă, compot sau cu sosul preferat. 

Poftă bună! 

Foto: Shutterstock.com

 

Încearcă şi reţeta de Clătite cu aluat din banane, fără lapte

 

Loading...