Covrigi cu susan
Serveşte-i pe cei dragi cu o reţetă simplă de covrigi cu susan.
Ingrediente: 500 g făină 1 praf de sare 1 lingură zahăr 1 plic drojdie uscată 50 g unt 200 ml apă 2 linguri ulei 2 linguri apă, pentru uns seminţe de chimen şi susan
Mod de preparare - Covrigi cu susan
Dizolvi drojdia în apă caldă, adaugi zahărul şi amesteci. Încorporezi făina, torni untul topit, uleiul şi adaugi sarea. Frămânţi până când obţii un aluat care nu se mai ţine de degete. Îl laşi să crească, întrun loc cald, până îşi dublează volumul.
Împarţi aluatul în bucăţi egale, de mărimea unor mingi de tenis. Înjumătăţeşti fiecare bucată şi rulezi două fâşii egale, pe care le împleteşti şi le lipeşti capetele. Aşezi covrigii în tavă, îi laşi să crească 20-30 de minute, apoi îi ungi cu apă şi îi presari cu seminţe de chimen şi de susan. Îi dai la cuptorul încins până când se rumenesc.