Pentru că este sezonul piersicilor, haideţi să ne bucurăm de ele într-o plăcintă delicioasă cu bucăţele sfărâmicioase de aluat pe deasupra. Piersicile zemoase, alături de aluatul fraged şi de umplutura de vanilie sunt un desert pe care îl vei adora.

Ingrediente:


Pentru stratul de fructe

1 kg piersici

150 g zahăr
 zeama de la 1⁄2 lămâie

30 g amidon

2 ml esență vanilie
Pentru crumble

150 g făină

100 g unt

40 g zahăr brun

1 praf de sare

Pentru crumble, bați untul cu zahărul, adaugi făina și sarea, apoi frămânți până obții o compoziție sfărâmicioasă. Cureți, feliezi piersicile și pui peste ele zahărul, amidonul, zeama de lămâie și vanilia. Le așezi într-o tavă tapetată și împrăștii compoziția pentru crustă. Dai la cuptorul preîncins până se rumenește.

Loading...