Cel mai simplu și aromat desert cu căpșuni. Îl poate face orice începător

crumble shutterstock 140363161 jpg

Deserturile cu fructe sunt cele mai bune vara, când avem la dispoziție fructe proaspete și aromate de sezon. Căpșunile sunt preferatele tuturor și sunt delicioase consumate ca atare, dar sunt potrivite și în numeroase deserturi.

Pe lângă faptul că sunt foarte gustoase, căpşunile sunt sărace în calorii, ceea ce le transformă în fructele ideale pentru a fi consumate inclusiv atunci când eşti la cură de slăbire sau pur şi simplu când vrei să slăbeşti, fără a ţine o dietă anume.

Ele conţin antocianine, care stimulează memoria pe termen scurt, dar ajută şi la intensificarea arderii grăsimilor. Oamenii de ştiinţă spun despre aceşti antocianini că au potenţial anticancer care pot împiedica dezvoltarea bolilor neurologice. Mai mult, au şi proprietăţi antiinflamatorii, ajutând şi la scăderea colesterolului rău (LDL).

O porție de 100 g de căpșuni conține doar 32 kcal, 0,7 g proteine, 0,3 g lipide, 7,7 g carbohidrați, 2 g fibre, 4,9 g zaharuri, 16 mg calciu, 153 mg potasiu, 58,8 mg vitamina C. Pe de altă parte, aceste fructe conţin 90% apă. Deci, te vor menţine bine hidratat pe tot parcursul regimului.

Crumble este un desert forte simplu, în care gustul căpșunilor este pus în valoare de celelalte ingrediente. Iată cum se prepară.

crumble capsuni shutterstock 140363155 jpg

Ingrediente

100 g unt (82% grăsime)

100 g făină

50 g fulgi de ovăz

500 g căpșuni

coaja rasă de la 1 lămâie netratată

150 g zahăr brun

Speli căpșunile, le scurgi, apoi le tai jumătăți sau sferturi și le pui într-un castron. Presari zahărul brun, coaja rasă de lămâie, omogenizezi, apoi torni fructele într-o tavă cu pereții înalți.

Tai untul rece cubulețe și, cu mîinile, îl amesteci cu făina și cu fulgii de ovăz, până ce obții un aluat fărâmicios. Îl presari peste fructe, într-un strat omogen.

Dai tava la cuptorul preîncălzit, la 170 °C, și coci prăjitura aproximativ 30 de minute. O lași la răcorit înainte să o servești. O poți servi cu o cupă de înghețată de vanilie.

FOTO Shutterstock