Pune puțin oțet în apa în care speli căpșunele. Rezultatul te va uimi

Dacă și tu ai așteptat cu nerăbdare sezonul căpșunelor, sunt șanse mari să exagerezi și să cumperi de la piață mai mult decât poți mânca într-o zi sau două, astfel încât să te bucuri la maximum de prospețimea și de gustul lor.

capsune shutterstock 605203889 jpg

Căpșunele sunt în plin sezon FOTO Shutterstock

În plus, nimeni nu vrea să deschidă frigiderul și să găsească acolo fructe mucegăite. Iar fructele de pădure și căpșunele sunt unele dintre cele mai sensibile, degradându-se rapid.

Pentru a evita risipa alimentară și, totodată, pentru a economisi, avem la îndemână câteva soluții pentru  păstra fructele proaspete, dacă am cumpărat cantități mari. În primul rând, le putem congela, dar acest lucru ne va limita, căci le vom putea folosi ulterior doar în câteva preparate: smoothie-uri, înghețate, sorbeturi și alte deserturi. În plus, odată congelate, căpșunele nu mai pot fi consumate ca atare, iar asta ne dorim cel mai mult când ele sunt în sezon: să le mâncăm așa cum sunt.

Din fericire, internetul are soluții pentru ca noi să ne bucurăm măcar câteva zile în plus de fructe proaspete. Clătire în apă cu apă cu bicarbonat de sodiu? Spălare în apă cu sare? Curățare în apă cu oțet? Acest ultim truc face furori pe TikTok în această primăvară.

Oțetul în sine nu prelungește durata de viață a fructelor, dar are o altă calitate. Oțetul este un acid (acid acetic) care ucide germenii, bacteriile, ciupercile și microorganismele aflate pe fructe, inclusiv diverse tipuri de mucegai.

Totodată, oțetul ucide și micile viețuitare aflate printre fructe, gâze, viermișori, care, de asemenea, pot duce la alterarea rapidă a căpșunelor sau a altor fructe de pădure. Aceeași tehnică funcționează pentru a curăța toate fructele sensibile precum zmeura, afinele, coacăzele, mure, frăguțele etc.

Cum se spală căpșunele în apă cu oțet

Combină o parte de oțet alb cu patru părți de apă rece într-un castron adânc. Scufundă fructele, astfel încât să fie bine acoperite cu lichid și lasă-le aproximativ 5 minute. După aceea, clăteștele bine sub jet de apă rece, pentru a îndepărta mirosul de oțet. Lasă-le la scurs într-o sită, apoi păstrează-le la frigider, așezate în caserole, pe șervețele de hârtie, care vor absorbi umiditatea.

Citește și Cele mai bune metode de a găti, fără a pierde valoarea nutriţională a alimentelorRecente

paine masline shutterstock 2094964810 jpg
coperta click pofta buna jpg
gadgeturi jpg
shaorma shutterstock 2066565668 jpg
flori de salcâm shutterstock 1444110374 jpg
supa crema sparabghel shutterstock 1452134936 jpg
turta jpg
tort83 jpg
tort8 png
inghetata jpg
prajitura biscuiti crema jpeg
1 3 retete de prajituri rapide si simple jpg jpeg
briose jpg
tort jpg
pachetele primavara shutterstock 375803530 jpg
inghetata shutterstock 72762541 jpg
tort mimosa shutterstock 1041498505 jpg
socată shutterstock 284938835 jpg
doboș tort shutterstock 213934210 jpg
morcovi frunze shutterstock 1986995588 jpg