Cornulețe cu unt
Adelina Sandulescu din București ne-a trimis această reţetă delicioasă! Şi tu ne poţi trimite reţeta ta preferată la adresa retete@click.ro!
Ingrediente
Pentru aluat:
40 ml lapte
esență de vanilie
1 pachet unt
4 gălbenușuri
80 g smântână
500 g făină
1 lingură mare zahăr
sare
25 g drojdie proaspătă
2 plicuri zahăr vanilat
Pentru umplutură:
zahăr pudră, pentru decor
rahat, ciocolată sau orice altceva doriți
Mod de preparare
Fărâmițezi drojdia într-un bol, adaugi zahărul și laptele călduț și lași puțin deoparte până se activează drojdia.
În alt bol, pui făina și untul cubulețe și amesteci până obții o textură nisipoasă. Adaugi drojdia, smântâna, gălbenușurile, zahărul vanilat, esența de vanilie, puțină sare și amesteci bine. Îi dai aluatului forma unei bile și o lași într-un bol acoperit aproximativ 30 de minute.
Împarți aluatul în două și îl întinzi pe blatul de lucru. Cu ajutorul unei farfurii întinse, tai aluatul, pentru a-i da o formă rotundă, urmând să-l tai în triunghiuri mici pentru a forma cornulețele. Procedezi la fel și cu cea de-a doua jumătate de aluat, iar la final pui o bucățică de rahat la baza fiecărui triunghi sau un cubuleț de ciocolată și rulezi. Introduci cornulețele în cuptorul preîncălzit aproximativ 15 minute. Când sunt gata, le lași să se răcească și apoi le tăvălești prin zahăr pudră.