Dovlecei la cuptor

1 captura de ecran din 2019 03 20 la 13 33 52 png png
  • Porții: 5
  • Timp total: 1h
  • Pregătire: 20 min
  • Gătire: 40 min
  • Categorie: fel principal

Ingrediente

3 dovlecei mari

200 g de carne tocată de porc

1 lingură de orez 

sare, piper

150 g de smântână

1 linguriţă cu vârf de făină

1 ceapă mijlocie

untdelemn

boia

Mod de preparare

Se rade ceapa şi se adaugă peste carnea tocată. Se pune şi orezul împreună cu condimentele şi se amestecă. 

Separat se iau dovleceii, se curăţă de coajă, se taie în jumatate pe grosime nu pe lungine şi se scobeşte miezul cu o lingură. Jumătăţile obţinute de dovlecel se prăjesc în ulei.

Se lasă la răcit iar cu compoziţia de carne tocată se umplu dovleceii.

Se aşează unul lângă altul in cratiţă şi se toarnă smântâna dizolvată cu apă cât să îi cuprindă. Se introduc în cuptor pentru 30-40 de minute la foc potrivit (150 de grade). Cand carnea este fiarta, dovleceii se scot pe o farfurie şi se drege sosul cu apă şi făină. Se pun dovleceii în sosul format. 

image


Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg