Eclerurile cu cremă mascarpone şi caise nu pot fi decât un adevărat răsfăţ. Iată cum se prepară.

De ce ai nevoie ca să faci ecleruri cu cremă mascarpone:

Pentru blat:

● 200 ml apă

● 100 g unt

● 4 ouă
● 180 g făină

● 1 praf de sare

Pentru cremă:

● 500 g mascarpone

● 800 g caise
● 100 ml smântână lichidă

● 250 g zahăr

Pentru decor:

● 300 g ciocolată neagră

Cum prepari ecleruri cu cremă mascarpone:

Pentru aluat, pui apa şi untul într-o cratiţă. După ce untul s-a topit, aştepţi să dea în clocot, apoi adaugi făina cernută cu sarea. Amesteci bine şi aşezi compoziţia pe foc 2 minute. Laşi aluatul să se răcească, apoi adaugi ouăle rând pe rând şi omogenizezi.

Din aluat formezi, cu ajutorul unui poş, inele pe care le coci 40 de minute la 180 °C. Pentru cremă, baţi smântâna lichidă cu zahărul până se întăreşte. Adaugi brânza mascarpone. Speli caisele, le cureţi de sâmburi şi de coajă şi le tai cubuleţe. Topeşti ciocolata pe baie de aburi. Tai fiecare inel pe jumătate şi-l umpli cu crema de mascarpone şi cu bucăţile de caise, apoi îl acoperi cu cealaltă jumătate. Decorezi prăjiturile cu ciocolata topită, apoi le dai la frigider 2 ore.

Loading...