Creveţi la grătar cu sos de usturoi şi coriandru
Dacă eşti înnebunită de fructele de mare şi vrei să-ţi răsfeţi simţurile îţi recomandăm să găteşti creveţi la grătar cu sos de usturoi şi coriandru.
Ingrediente necesare:
- 600 de grame de creveţi - sare şi piper, după gust - ulei de măsline
Ingrediente necesare pentru sosul de usturoi şi coriandru:
- cinci căţei de usturoi
- 50 de grame de frunze de coriandru tocate
- zeama obţinută dintr-un lime
- o lingură de vin alb sec
- trei linguri de ulei de măsline
- două linguri de sos de chili
Mod de preparare:
Curăţă creveţii şi apoi usucă-i cu prosoape din hârtie. Condimentează-i cu sare şi lămâie, iar apoi pune-i în frigider până te apuci să-i găteşti.
Curăţă usturoiul şi stropeşte căţeii cu ulei de măsline, iar apoi căleşte-i un pic.
Pentru a pregăti sosul de coriandru amestecă ingredientele necesare pentru sos.
Ulterior, încinge o tigaie grill, toarnă puţin ulei de măsline şi găteşte-i câte trei-patru minute pe fiecare parte.
Serveşte-i apoi cu sosul obţinut.
Poftă bună!