Dovlecei umpluţi cu carne de vită
Clasicii ardei umpluţi au fost înlocuiţi cu succes cu o reţetă adaptată şi extrem de delicioasă. Încearcă şi tu dovlecei cu carne de vită, un adevărat deliciu culinar.
Ingrediente pentru dovlecei umpluţi cu carne de vită
- 1 kg carne tocată vită
- 5-6 dovlecei medii
- 200 ml suc de roşii
- 150 g orez
- 1 ceapă
- 1 ou
- sare
- piper
- ulei
Mod de preparare dovlecei umpluţi cu carne de vită
Pune într-o tigaie puţin ulei la încins şi căleşte ceapa tocată mărunt. Când devine aurie, adaugă orezul, tarnă puţină apă şi pune două linguri de suc de roşii. Ţine pe foc până când lichidul scade.
Într-un castron se pune carnea şi se adaugă oul şi compoziţia cu ceapă peste. Frământă bine şi asezonează cu sare şi piper.
Se spală dovleceii, li se îndepărtează capetele, de taie ăn două şi se scoate miezul. Se umplu cu amestecul de carne.
Se pun într-o tavă unsă cu ulei. Se toarnă restul de suc de roşii şi puţină apă. Se asezonează cu sare şi se dau la cuptor, la foc mediu, aproxmativ o oră.
FOTO Shutterstock