Preparat creat de chef Cătălin Stănciulescu special pentru cititoarele Click! Poftă bună! ca inspiraţie pentru mese speciale alături de familie sau de cei dragi. Rafinate, aromate, cu texturi care îi cuceresc şi pe cei mai pretenţioşi, cele trei reţete impresionează şi prin aspect. chef Cătălin Stănciulescu

Ingrediente

600 g file de şalău

150 g ardei capia roşu

150 g ardei gras portocaliu

120 g morcovi

12 căţei de usturoi

12 g coriandru verde

20 g pastă de tomate

20 g pastă de ardei dulce sau, după gust, iute

40 ml vin alb

12 felii de limete curăţate de coajă

40 ml ulei măsline

lipie cu susan, opţional

Mod de preparare

Sărezi peştele. Separat, amesteci pasta de tomate, vinul, pasta de ardei, uleiul şi pui peştele la macerat 15-20 de minute la frigider.

Cureţi legumele şi le tai felii. Pe o tavă, formezi un cuib din legume, usturoi, coriandru şi limete. Aşezi peştele deasupra, adaugi marinata şi dai la cuptor, la 160 °C, 40 de minute. Serveşti fierbinte împreună alături de lipie caldă cu susan.

Loading...