Cui nu-i plac eclerurile? Pai, nu ştim pe nimeni care să nu le adore. De la mic la mare, noi vă poftim la o delicioasă reţetă de ecler cu zmeură şi migdale, o reţetă pe care noi o preparăm ori de câte ori avem ocazia.

Ecler cu zmeură şi migdale - Ce ai nevoie

Pentru aluat
250 ml ulei
1/2 linguriţă sare
500 g făină
8-10 ouă

Pentru umplutură
600 ml frişcă lichidă
200 g zmeură
100 g migdale uscate feliate
zahăr pudră pentru decor

Ecler cu zmeură şi migdale - Mod de preparare

Se toarnă 600 ml de apă într-o cratiţă, se adaugă uleiul, 1/2 linguriţă de sare, se pune pe foc şi se dă în fiert.
pasul 1

Se adaugă toată făina odată, se amestecă cu o lingură de lemn, pe foc mic, până când aluatul se desprinde de pe pereţii cratiţei.
pasul 2

Se dă deoparte, se răstoarnă într‑un bol şi se lasă să se răcească, după care se încorporează ouăle, bătând bine cu mixerul.
pasul 3

Se pune aluatul într‑un poş şi se formează bastoane pe o tavă acoperită cu hârtie de copt. Se introduc în cuptorul preîncălzit pentru 20-25 de minute până devin aurii. Se lasă să se răcească.
pasul 4

Între timp, se bate bine frişca şi se pune într‑un poş curat. Bastoanele coapte şi răcite se taie pe orizontală.
pasul 5

Se umple fiecare parte de jos a bastoanelor cu frişcă, se acoperă cu zmeură şi se presară cu felii de migdale. Se acoperă cu partea de sus a bastoanelor, se presară cu zahăr pudră şi se serveşte.
pasul 6

Loading...