FOTO Ecler cu zmeură şi migdale

ecler cu zmeura si migdale jpeg

Cui nu-i plac eclerurile? Pai, nu ştim pe nimeni care să nu le adore. De la mic la mare, noi vă poftim la o delicioasă reţetă de ecler cu zmeură şi migdale, o reţetă pe care noi o preparăm ori de câte ori avem ocazia.

Ecler cu zmeură şi migdale - Ce ai nevoie

Pentru aluat 250 ml ulei 1/2 linguriţă sare 500 g făină 8-10 ouă

600 ml frişcă lichidă

200 g zmeură

100 g migdale uscate feliate

zahăr pudră pentru decor

Ecler cu zmeură şi migdale - Mod de preparare

Se toarnă 600 ml de apă într-o cratiţă, se adaugă uleiul, 1/2 linguriţă de sare, se pune pe foc şi se dă în fiert.

image

Se adaugă toată făina odată, se amestecă cu o lingură de lemn, pe foc mic, până când aluatul se desprinde de pe pereţii cratiţei.

image

Se dă deoparte, se răstoarnă într‑un bol şi se lasă să se răcească, după care se încorporează ouăle, bătând bine cu mixerul.

image

Se pune aluatul într‑un poş şi se formează bastoane pe o tavă acoperită cu hârtie de copt. Se introduc în cuptorul preîncălzit pentru 20-25 de minute până devin aurii. Se lasă să se răcească.

image

Între timp, se bate bine frişca şi se pune într‑un poş curat. Bastoanele coapte şi răcite se taie pe orizontală.

image

Se umple fiecare parte de jos a bastoanelor cu frişcă, se acoperă cu zmeură şi se presară cu felii de migdale. Se acoperă cu partea de sus a bastoanelor, se presară cu zahăr pudră şi se serveşte.

image