Această reţetă de frigărui conţine, pe lângă carnea marinată de pui, felii crocante de dovlecel sau, cum spun americanii, Zucchini. Încearcă şi tu reţeta recomandată de bucătarul Jamie Oliver şi vei vedea cât de gustoasă este marinata propusă de el.

Frigărui de pui marinate - Ingrediente

500 g piept de pui dezosat
4 dovlecei galbeni sau verzi, tăiaţi pe lungime în felii foarte subţiri
6-8 beţişoare pentru frigărui

Pentru marinată

1 legătură coriandru sau pătrunjel verde
1 mână de frunze de mentă proaspete
3 căţei de usturoi
6 cepe verzi
1 ardei iute roşu
coaja şi zeama de la 1 lămâie
sare
piper negru măcinat
ulei de măsline

Frigărui de pui marinate - Mod de preparare

Tai pieptul de pui în cubuleţe de 2-3 cm şi le pui într-un vas. Opăreşti feliile de dovlecel în apă clocotită cu sare, aproximativ 30 de secunde, apoi le scurgi şi le laşi să se răcească.

Amesteci într-un blender toate ingredientele pentru marinată (cu excepţia uleiului), apoi transformi sosul într-o marinată delicioasă şi îl subţiezi cu ulei, după gust. Torni sosul peste carne şi amesteci bine. Laşi carnea la marinat cel mult 1 oră.

Când s-a marinat, iei feliile de dovlecel şi le treci prin beţişoare, cât şi printre bucăţile de piept de pui. Le frigi pe grătarul încins sau în tigaia grill cam 5 minute, întorcându-le des, până se pătrunde carnea.

PONT: Dacă vrei să obţii felii subţiri din dovlecei, taie-le cu un curăţitor pentru legume

Sursa + foto: www.jamieoliver.com

Loading...