Dacă adori fructele de mare, atunci e musai să-ţi răsfeţi papilele cu această reţetă delicioasă de fructe de mare în sos tomat.

Fructe de mare în sos tomat - ingrediente necesare:

- 100 de ml de vin alb
- 400 de grame de fructe de mare congelate (creveţi, calamar, caracatiţe)
- două roşii
- un ardei iute
- cinci căţei de usturoi
- ulei de măsline
- sare

Fructe de mare în sos tomat - mod de preparare:

Dezgheaţă fructele de mare şi spală-le foarte bine, după care pune la încins patru linguri de ulei de măsline şi prăjeşte fructele de mare 3-4 minute.

Ulterior, pune roşiile decojite şi ardeiul iute tăiat rondele, iar apoi amestecă bine şi toarnă vinul.

Lasă totul la fiert timp de 30 de minute la foc moderat, iar apoi pune usturoiul pisat şi sare după gust, se mai lasă 2 -3 clocote şi se opreşte focul.

Serveşte cu mămăliguţă ori cu orez.

Poftă bună! 

Loading...