Ardei umpluţi cu legume, perfecţi în zilele de post

ardei umpluti cu legume jpeg

Preparatele care au în compoziţie legume sau orez sunt sănătoase şi ţin de foame mult timp. Când eşti în pană de idei, alege această reţetă pentru zilele de post. ;

  • Porții: 5
  • Timp total: 1h
  • Pregătire: 10 min
  • Gătire: 50 min
  • Categorie: fel principal

Ingrediente

6 ardei graşi roşii 2 cepe mari ulei sare piper 3-4 căţei usturoi pisaţi 100 g ciuperci feliate 150 g orez 150 g caşcaval vegetal 50 g porumb dulce, din conservă 50 g măsline negre, feliate 3 linguri seminţe de pin, prăjite 3 linguri pătrunjel tocat frunze de ceapă verde, pentru decor 450 ml apă

Mod de preparare

Speli ardeii, îi tai în două, pe lungime, îi cureţi de seminţe şi îi laşi la scurs cu gura în jos. Căleşti ceapa în ulei, până devine sticloasă, condimentezi cu sare şi piper, după gust, şi adaugi usturoiul. Sotezi câteva minute şi pui ciupercile, orezul spălat şi apa. Când scade lichidul, opreşti focul.

Umpli jumătăţile de ardei cu amestecul călit, razi caşcavalul vegetal, presari boabele de porumb scurse, măslinele, seminţele de pin şi pătrunjelul tocat. Îi aşezi într-o tavă şi îi dai la cuptor până când se topeşte caşcavalul. Îi serveşti calzi, decoraţi cu ceapă verde tocată.

Foto: Profimedia