Chec cu lămâie

Un desert gata în numai 50 de minute, delicios şi adorat de cei mici.
Ingrediente (1 tavă)
170 g unt 120 g iaurt 170 g zahăr 200 g făină ½ linguriţă praf de copt 1 lămâie, zeamă şi coajă 3 ouă
150 g zahăr pudră
zeama de la 3 lămâi
Mod de preparare
Pentru aluat, baţi într-un bol untul cu zahărul, până obţii o compoziţie pufoasă. Adaugi restul de ingrediente şi amesteci bine. Torni compoziţia obţinută într-o formă tapetată, nivelezi şi dai la cuptor până trece testul scobitorii. Când este gata, o laşi să se răcească, apoi o scoţi din tavă. Cerni zahărul pudră şi-l combini cu zeama celor trei lămâi, amesteci bine şi îl dai în câteva clocote, apoi torni glazura obţinută peste chec.