Ciorbă de ştevie cu ou

Primăvara este neapărat necesar să facem cât se poate de des ciorbă de ştevie. Este excelentă pentru curele de slăbire, de întărire a sistemului imunitar, datorită proprietăţilor sale laxative. Ştevia este bogată în compuşi activi, foarte benefici sistemului digestiv. Conţine fibre, vitaminele A şi C, fier şi oxalaţi. Fiind un diuretic natural, ajută la reducerea fluidelor excesive din organism, reglează presiunea sângelui, ajută la slăbire şi scade oboseala mentală şi fizică. Aşadar, cura cu ştevie în salate, dar şi în ciorbe este recomandată primăvara. Iată, deci, o reţetă minunată de ciorbă de ştevie cu ou.
Ingrediente Ciorbă de ştevie cu ou:
- Ştevie multă, deoarece scade la fiert - 2 ouă - 1 ceapă mare sau 2 cepe medii - 1 ardei gras - Bulion sau roşii în bulion - 1 păstârnac - 1 morcov - Jumătate de ţelină - 3-4 cartofi - 30 ml ulei de măsline - 1 litru borş de casă - Sare - 1-2 legături de leuştean - 2 linguri de făină cu vârf
Mod de preparare Ciorbă de ştevie cu ou:
Se curăţă, se spală şi se toacă legumele şi se pun la fiert împreună cu puţină sare şi uleiul de măsline. Ştevia se opăreşte uşor în apă fiartă cu sare, se toacă şi se pune peste legume când au fiert. Se adaugă şi roşiile sau bulionul.
Borşul se pune la încălzit separat, iar când este aproape de fierbere, se toarnă peste ciorbă. Mare grijă, borşul să nu fie rece. Se bat cele două ouă bine, se amestecă cu făina şi se toarnă peste legumele fierte bine, în aşa fel încât să se formeze zdrenţele. Se poate pune compoziţia în colţul unei pungi uşor găurite şi se apasă direct în ciorbă. O altă modalitate este să se facă o omletă, să se taie bucăţele şi să se pună la final în ciorba de ştevie.
După ce a fost turnat oul, se mai lasă două-trei clocote şi se opreşte focul. Se toacă bine leuşteanul şi se pune peste ciorbă după ce focul este stins. Se pune capacul peste ciorbă şi se lasă la odihnit. Se serveşte caldă cu smântână, dar şi rece cu o ceapă verde. Poftă bună!