Dovleac copt cu mirodenii
De abia ai aşteptat toamna ca să te bucuri de aroma şi gustul dovleacului copt. Iată cum îl prepari la cuptor cu legume.
Ce ai nevoie › 4 dovleci mai mici › 400 g cartofi › 1 ceapă roşie › 3 linguri ulei› 3 linguri maghiran › 1 legătură pătrunjel › 2 prize nucşoară › 100 g caşcaval › sare › piper
Se încălzeşte cuptorul la 200° C. Caşcavalul se taie cubuleţe mici, ceapa rondele, iar maghiranul şi pătrunjelul
se toacă mărunt. Cartofii se taie cuburi potrivite. Cu o lingură specială se scoate miezul dovleacului su formă de sferă. Legumele (inclusiv miezul de dovleac) se amestecă cu uleiul, se aşază pe o tavă şi se introduc la cuptor pentru circa 20 de minute.
Se scot legumele, se presară cu maghiran şi pătrunjel, se condimentează cu nucşoară, sare şi piper, după gust, şi se amestecă cu caşcavalul. Cu această compoziţie se umplu dovlecii, iar înainte de servire se dau la cuptor pentru 15 minute.