Îngheţată cu mure şi căpşuni FOTO

inghetata cu mure si capsuni jpeg

Dacă vrei să te răcoreşti, încearcă acest desert delicios. Vara, îngheţata este la mare căutare, iar dacă nu vrei să petreci mult timp în bucătărie, trebuie neapărat să încerci reţeta pe care ţi-o recomandăm azi: îngheţată cu mure şi căpşuni. În doar 15 minute, acest desert va fi gata, iar după câteva ore la congelator, îţi va îndulci zilele călduroase de vară şi poţi să îl prepari cu oricare dintre fructele tale preferate.

Îngheţată cu mure şi căpşuni – Ingrediente (14 porţii)

600 g iaurt 80 g zahăr pudră 2 linguri zeamă de lămâie 250 g căpşuni 100 g mure

Îngheţată cu mure şi căpşuni – Mod de preparare

Într-un bol mare, amesteci iaurtul, zahărul pudră şi zeama de lămâie. Dacă ai forme de îngheţată din plastic (pentru a obţine îngheţată pe băţ), distribui în mod egal una sau două linguri din acest amestec în fiecare formă specială.

image

Apoi împarţi cantitatea de iaurt rămasă în două părţi egale. Adaugi căpşunile într-un recipient (poate fi o cană mare, de măsurat), iar murele în celălalt vas de plastic. Le pasezi cu blenderul până obţii un piure omogen de fructe.

image

Împarţi, în mod egal, compoziţia de căpşuni şi de mure în formele de îngheţată. Apoi dai la congelator îngheţata şi o laşi să se închege bine, aproximativ 4-5 ore.

image

Când este gata îngheţata cu mure şi căpşuni, o poţi servi fie ca o gustare light, între mese, fie ca desert. Iar dacă nu ai forme de îngheţată cu băţ, poţi turna compoziţia în straturi, într-un recipient mare cu capac sau într-un castron din plastic.

Sursa + foto: kitchenstories.io.