Pulpe de pui în sos de lămâie şi măsline verzi

pui cu lamaie si masline jpeg

O reţetă apetisantă, pulpele de pui în sos de lămâie şi măsline verzi sunt foarte gustoase şi uşor de preparat.

Ingrediente

Pentru marinată 1 lingură usturoi pisat ½ linguriţă oregano ½ linguriţă mix de condimente sare piper

6 pulpe de pui

2 linguri ulei

1 ceapă tocată

2 căţei de usturoi, pisaţi

sare

piper

1 lămâie, feliată

50 ml vin roşu

250 ml supă de pui

1-2 mâini măsline verzi

Amesteci usturoiul, oregano, mixul de condimente, sare şi piper, după gust. Condimentezi carnea de pui cu această compoziţie şi o laşi deoparte câteva minute. O rumeneşti într-o tigaie, în puţin ulei încins, 6-7 minute, pe fiecare parte, până îşi schimbă culoarea. Scoţi pe o farfurie.

Căleşti ceapa cu usturoiul 2-3 minute, până se înmoaie. Potriveşti de gust cu sare şi piper. Adaugi feliile de lămâie şi vinul şi mai ţii pe foc 3 minute. Torni supa de pui, întorci pulpele în tigaie şi laşi să clocotească uşor, în jur de 5 minute. Amesteci cu măslinele încă 10 minute, până ce sosul începe să scadă, însă nu în totalitate. Serveşti imediat.

Sursa https://diethood.com

https://diethood.com