Salată de fasole şi ciuperci

salata ciuperci fasole jpeg

A început perioada Postului Paştelui şi ne propunem să-ţi înşirăm pe un lanţ imaginar cât mai multe reţete de post. Una din ele este această salată de fasole cu ciuperci.

Ingrediente pentru salată de fasole şi ciuperci

1 kg fasole albă 1 ceapă roşie 700 g ciuperci sare piper 3-5 căţei usturoi zdrobiţi ulei 1 lingură oţet (sau sucul de la ½ lămâie) 1 legătură pătrunjel (opţional)

Mod de preparare pentru salată de fasole şi ciuperci

Laşi de seara la înmuiat fasolea. O scurgi şi o pui la fiert în apă rece cu sare. Cât fierbe, schimbi două-trei ape până să dea în clocot. Cureţi şi tai cubuleţe ciupercile, apoi le căleşti în puţin ulei. Potriveşti de sare şi piper, apoi adaugi şi usturoiul zdrobit. Speli şi tai julien ceapa roşie. Când este fiartă fasolea, o strecori, pui boabele într-un bol, adaugi ciupercile călite şi solzişorii de ceapă, sare şi piper după gust şi torni oţetul diluat cu puţină apă. Amesteci bine şi serveşti salata de fasole şi ciuperci. Tot acum poţi presăra şi pătrunjelul.