Sufleu de praz FOTO

sufleu de praz jpeg

Lângă sarmale, fripturi şi cozonaci, un sufleu de praz este binevenit. Prepară-l în patru paşi simpli! Ca să crească sufleul, cuptorul trebuie să fie bine încins. Foloseşte numai ouă proaspete. Separă albuşurile de gălbenuşuri când acestea sunt reci, apoi ţine-le la temperatura camerei. Unge tava cu grăsime şi ţine-o la frigider înainte de a turna compoziţia în ea.

Ingerdiente (4 porţii)

25 g unt 25 g făină 300 ml lapte 3 gălbenuşuri sare 2-3 fire de praz 1 vârf de cuţit nucşoară 50 ml ulei câteva frunze salvie proaspătă 4 albuşuri 200 g caşcaval ras

Mod de preparare

Separi gălbenuşurile de albuşuri. Dai caşcavalul prin răzătoarea mare. Încingi cuptorul.

image

Cureţi prazul de primele două straturi şi tai fin partea albă. Mărunţeşti salvia. Ungi cu ulei vasele pentru sufleu.

image

Topeşti untul într-o cratiţă, adaugi făina, în ploaie, şi laşi pe foc 1 minut. Dai la o parte de pe foc şi torni în fir subţire laptele. Adaugi gălbenuşurile unul câte unul, prazul, salvia, nucşoara şi caşcavalul. Amesteci.

image

Mixezi albuşurile cu puţină sare, până se întăresc, apoi le încorporezi uşor, de jos în sus, în compoziţia pe care o vei turna, cu ajutorul unui polonic, în vase. Este indicat să nu umpli prea mult formele pentru că rişti ca sufleul să dea peste. Aşezi vasele într-o tavă şi laşi la copt 30-35 de minute.

image