Supă de ceapă

Am şi uitat de gustul inconfundabil al unei supe de ceapă de când nu am mai preparat-o! Nu-i nimic! A venit momentul pentru ea! Şi, de ce nu, chiar azi!
Ingrediente
2 l supă de pui 2 linguriţe cimbru 100 g unt 2 foi dafin 1 kg ceapă 1 lingură ulei de măsline 100 g caşcaval ras câteva felii de baghetă prăjită la cuptor sare piper
Cum se prepară
Într-o oală se topeşte untul amestecat cu uleiul şi se călesc ceapa tocată fideluţă cu o linguriţă de cimbru şi dafinul, la foc mic. Se adaugă puţină apă şi după aproximativ 20 de minute, când s-a înmuiat ceapa, se toarnă supa şi se lasă să fiarbă 10 minute. Se condimentează cu sare, piper şi restul de cimbru. Se pune supa în boluri, se aşază deasupra pâine prăjită, se presară caşcavalul ras şi se dau bolurile la cuptor pentru 5 minute. Supa se poate servi şi fără să introduci bolurile la cuptor.