Tort răcoros cu iaurt şi lămâie

tort iaurt jpeg

Ca să fie savuros şi să încânte pofta de dulce, un desert nu trebuie să fie doar... dulce. În combinaţie cu un fruct mai acrişor, desertul poate să aducă în farfurie un plus de surpiză şi de gust. Încearcă acest tort răcoros cu iaurt şi lămâie.

Pregătire: 40 minute Grad de dificultate: redus Porţii: 10

Ingrediente

1 pachet pişcoturi de şampanie

zeama de la un compot

coaja rasă de la o lămâie

500 ml frişcă lichidă

500 ml iaurt

1 fiolă esenţă de lămâie

1 cană cu zahăr pudră

2 pliculeţe gelatină

zeamă de lămâie

Preparare

Pui gelatina la înmuiat într-un pahar cu apă şi o laşi jumătate de oră, după care o dai în fiert. Baţi frişca lichidă şi o dai puţin la rece. Apoi mixezi frişca cu zahărul şi cu gelatina topită. La sfârşit încorporezi esenţa de lămâie, zeama de lămâie, coaja rasă de lămâie şi iaurtul.

Înmoi pişcoturile înmuiate în zeama de compot şi îmbraci cu ele forma de tort cu pereţi detaşabili. Opreşti pişcoturi pentru acoperirea tortului. Umpli cu cremă.

Aşezi prăjitura la rece pentru câteva ore sau de seara până dimineaţa, ca să se întărească.

Scoţi prăjitură din formă, o aşezi pe un platou, garnisită cu şuviţe de coji de lămâie, o porţionezi şi o serveşti.