Tort răcoros cu iaurt şi lămâie

tort iaurt jpeg

Ca să fie savuros şi să încânte pofta de dulce, un desert nu trebuie să fie doar... dulce. În combinaţie cu un fruct mai acrişor, desertul poate să aducă în farfurie un plus de surpiză şi de gust. Încearcă acest tort răcoros cu iaurt şi lămâie.

Pregătire: 40 minute Grad de dificultate: redus Porţii: 10

Ingrediente

1 pachet pişcoturi de şampanie

zeama de la un compot

coaja rasă de la o lămâie

500 ml frişcă lichidă

500 ml iaurt

1 fiolă esenţă de lămâie

1 cană cu zahăr pudră

2 pliculeţe gelatină

zeamă de lămâie

Preparare

Pui gelatina la înmuiat într-un pahar cu apă şi o laşi jumătate de oră, după care o dai în fiert. Baţi frişca lichidă şi o dai puţin la rece. Apoi mixezi frişca cu zahărul şi cu gelatina topită. La sfârşit încorporezi esenţa de lămâie, zeama de lămâie, coaja rasă de lămâie şi iaurtul.

Înmoi pişcoturile înmuiate în zeama de compot şi îmbraci cu ele forma de tort cu pereţi detaşabili. Opreşti pişcoturi pentru acoperirea tortului. Umpli cu cremă.

Aşezi prăjitura la rece pentru câteva ore sau de seara până dimineaţa, ca să se întărească.

Scoţi prăjitură din formă, o aşezi pe un platou, garnisită cu şuviţe de coji de lămâie, o porţionezi şi o serveşti.



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg