Humus picant cu ardei copţi

3 humus picant jpg jpeg

Unul dintre cele mai simple preparate pe care le poţi face acasă este humusul. Iei toate ingredientele, le pui într-un blender şi le amesteci, iar pasta de năut este gata imediat. După ce ai preparat humusul, ţine-l la frigider cel puţin 30 de minute, astfel încât toate aromele ingredientelor să se combine, iar pasta va deveni şi mai delicioasă.

Humus picant cu ardei copţi - Ingrediente

1 conservă de năut (boabele scurse şi spălate în prealabil) 120 g ardei graşi copţi (roşii) zeama de la ½ lămâie 2-3 căţei de usturoi 3 linguri tahini (pastă de susan) 2 linguri ulei + mai mult pentru topping 2-3 linguri apă ¼ linguriţă chimion pudră ¼ - ½ linguriţă piper roşu ¼ - ½ linguriţă fulgi de ardei iute roşu + mai mult pentru topping

Humus picant cu ardei copţi - Mod de preparare

Combini toate ingredientele într-un blender şi amesteci până la omogenizare. Adaugi mai multă apă, dacă este nevoie. Răstorni humusul într-un bol şi îl dai la frigider 30 de minute, ca să se combine aromele. Scoţi de la frigider şi torni mai mult ulei şi presari fulgi de ardei iute roşu. Serveşti imediat o porţie de humus, cu legume sau lipie.

Sursa: www.thissavoryvegan.com

www.thissavoryvegan.com