După ce vei încerca reţeta simplă, de vei îndrăgosti de această lasagna cremoasă, cu multe legume, pe care o poţi mânca inclusiv în zilele de post de peste an. Merită să încerci!

Ingrediente

400 g ciuperci Champignon
1 ceapă albă
2 căţei de usturoi
1 lingură cimbru verde, tocat
1 lingură ulei de măsline
150 g spanac
130 g margarină vegetală
3 linguri făină
480 ml lapte de soia
2 linguri drojdie inactivă (nutritivă)
1 linguriţă nucşoară rasă
500 g piure de roşii
500 g foi de lasagna fără fierbere
sare
piper
frunze de cimbru verde, pentru decor

Mod de preparare

Pentru a face sosul béchamel de post, topeşti margarina într-un vas, adauşi făină şi amesteci, apoi torni laptele de soia cald, în fir subţire.
pas1
Adaugi drojdia nutritivă, razi nucşoara, sare şi piper după gust.
pas2
Încingi cuptorul. Cureţi ceapa şi usturoiul şi speli ciupercile. Toci ceapa, usturoiul şi cimbrul, apoi feliezi ciupercile.
pas3
Pui ulei într-o tigaie şi sotezi ceapa şi usturoiul, la foc medium, până se înmoaie. Adaugi ciupercile şi cimbrul şi le ţii pe foc câteva minute, până când ciupercile încep să se rumenească. Dacă este nevoie, mai torni ulei. Pui spanacul şi îl sotezi până se înmoaie frunzele, amestecând des. Condimentezi cu sare şi piper şi dai de pe foc.
pas4
Pui un strat de piure de roşii pe fundul unei tăvi de copt. Adaugi un strat de foi de lasagna, apoi un strat de sos béchamel, urmat de unul de legume. Aşezi un alt strat de foi de lasagna şi piure de roşii şi repeţi până când se umple tava.
pas5
Termini cu un strat de sos béchamel şi cu restul de ciuperci şi spanac. Decorezi cu frunze de cimbru. Dai la cuptor 30 – 40 de minute, până se rumeneşte lasagna. Laşi să se răcească un pic înainte să o feliezi şi să o serveşti.

Sursa + foto: kitchenstories.io

Loading...