Clătite dospite

clatite dospite jpg

Clătitele dospite sunt potrivite pentru un mic dejun gustos.

Ingrediente

300 g făină

1 cană apă caldă

1 praf de sare

12 g drojdie proaspătă

2 linguri zahăr ulei, pentru prăjit

1 lingură ulei zahăr, pentru servit

Pentru umplutură

25 g nuci tocate

25 g alune de pădure tocate

40 g miere

Mod de preparare

Amesteci apa cu drojdia proaspătă, cu o lingură de zahăr și una de făină, omogenizezi și lași deoparte. Cerni restul de făină, pui maiaua, uleiul, restul de zahăr, sarea și frămânți. Acoperi vasul și lași aluatul la crescut.

Pentru umplutură, combini mierea cu nucile și alunele, iar dacă amestecul este prea lichid, mai adaugi nuci.

Presari făină pe suprafața de lucru, răstorni aluatul, îl mai frămânți puțin, apoi formezi din el un rulou și îl tai în 6-7 bucăți egale.

Întinzi fiecare bucată de aluat cu sucitorul, pui umplutură, le lipești, le nivelezi și, după ce termini ingredientele, le mai lași la crescut.

Le prăjești, până devin aurii, într-o tigaie antiaderentă unsă cu ulei.

Le servești decorate cu zahăr.