Prăjiturele în formă de ouă vopsite

prajiturele in forma de oua de paste jpeg

V-am pregătit o reţetă dulce... în ton cu sărbătorile pascale.

Ingrediente:

2 căni şi jumătate de făină o jumătate de linguriţă de praf de copt un sfert de linguriţă de sare o bucată de unt nesărat o cană de zahăr o linguriţă de esenţă de vanilie un ou întreg 1-2 gălbenuşuri de ou o linguriţă de esenţă de vanilie colorant alimentar

Mod de preparare:

Preîncălziţi cuptorul la 220 de grade Celsius. Amestecaţi făina, praful de copt şi sarea. Într-un recipient separat, amestecaţi untul, zahărul şi esenţa de vanilie, până când obţineţi o compoziţie pufoasă. Adăugaţi între timp oul şi gradual, făina.

Aţi obţinut astfel un aluat pe care îl veţi amesteca cu mâinile şi lăsa într-un castron acoperit cu folie de plastic, timp de 30 de minute. După acest interval, întindeţi bine aluatul şi cu ajutorul unui cuţit, tăiaţi prăjiturelele în formă de ouă de Paşte. Se aşează apoi într-o tavă şi se lasă la rece 15 minute.

Pentru fiecare culoare, puneţi câte un gălbenuş de ou în farfurie. Adăugaţi o picătură de colorant alimentar şi amestecaţi. Dacă vreţi să obţineţi o culoare mai fadă, adăugaţi puţină apă. Cu ajutorul unei pensule, "vopsiţi" prăjiturile. Se lasă la cuptor 15-20 de minute.

Sursa: marthastewart.com