Sufleu de praz

Avantajul principal al prazului este ă îl găseşti proaspăt pe toată perioada anului. Şi astfel nu te mai sături să prepari mâncpruri gustoase cu el.
Ingrediente
6 ouă 600 g praz 300 ml lapte 100 g făină 100 g unt 100 g caşcaval ras sare piper 25 g unt, pentru uns
Mod de preparare
Tai prazul, îl fierbi în apă cu sare şi îl laşi la scurs. Separat, amesteci făina cu laptele, pui puţin pe foc atât cât să se încălzească, adaugi untul şi amesteci până când se topeşte. Separi albuşurile de gălbenuşuri, iar albuşurile le baţi spumă.Încorporezi în praz sosul alb, gălbenuşurile, apoi albuşurile, piper şi caşcavalul, amestecând continuu.
Ungi o formă de tartă cu unt, torni aluatul şi dai la cuptorul încins 25-30 de minute.