Tartă cu legume și brânză de capră
Este foarte uşor de preparat acasă şi devine întotdeauna o mâncare lăudată de cei care s-au înfruptat din ea.
Ingrediente
Pentru aluat
200 g făină
100 g unt rece
1 ou
sare
Pentru umplutură
200 g mazăre
150 g morcovi, tăiați fâșii
100 g brânză de capră
frunze de busuioc
2 ouă
150 ml smântână lichidă
sare și piper
Mod de preparare
Amesteci făina cu sarea, adaugi untul cubulețe și îl fărâmițezi cu vârful degetelor până când amestecul arată ca pesmetul. Pui oul și amesteci până când aluatul începe să se lege. Poți adăuga puțină apă rece dacă este nevoie. Înfășori aluatul în folie alimentară și îl dai la frigider 30 de minute.
Într-un bol, amesteci ouăle cu smântâna lichidă și condimentezi cu sare și piper. Adaugi brânza sfărâmată. Încingi puțin ulei într-o tigaie și călești morcovii și mazărea până ce devin ușor moi, adaugi sare și piper și le dai deoparte să se răcească.
Întinzi aluatul pe o suprafață presărată cu făină și îl așezi într-o formă rotundă, unsă cu unt și presărată cu făină. Tai excesul de aluat de pe margini, torni umplutura de legume și brânză peste aluatul din formă. Coci tarta în cuptorul preîncălzit 30-35 de minute sau până când aluatul este auriu.