Dacă nu ai celebra brânză grecească kefalotiri o poţi înlocui cu parmezan ras sau cu brânză pecorino. Iată cum se prepară măslinele pane, umplute cu brânză.

De ce ai nevoie

Pentru măsline

24 măsline verzi, fără sâmburi

150 g făină

1 ou

150 g pesmet

100 g brânză kefalotiri

ulei, pentru prăjit

1 lămâie

Pentru umplutură

100 g brânză feta

50 g brânză kefalotiri

cimbru

1 praf boia de ardei iute

1 căţel de usturoi

½ lingură zeamă de lămâie

Cum se prepară măslinele pane

Pui toate ingredientele pentru umplutură în blender şi le pasezi, apoi ţii umplutura la frigider 30 de minute. Umpli măslinele şi le aşezi pe un platou.

Pui făina, oul bătut şi pesmetul în trei vase separate. Pui peste pesmet brânza rasă şi amesteci.

Încingi uleiul, apoi treci fiecare măslină prin făină, ou şi pesmet, apoi o aşezi în ulei şi o ţii până când se rumeneşte. Aşezi măslinele pe şervete din hârtie pentru a se absorbi excesul de ulei, apoi le stropeşti cu zeamă de lămâie.

Sursa http://amateurcookprofessionaleater.blogspot.ro

Loading...