Budincă de lapte cu pişcoturi
Cu siguranţă că vei fi cucerită de acest desert încă de la prima linguriţă. Budinca de lapte cu pişcoturi poate fi servită şi de copii, dacă înlocuieşti cafeaua cu compot.
De ce ai nevoie pentru budincă de lapte
Pentru budincă
500 ml lapte
50 g amidon
150 g zahăr
3 pişcoturi
1 ceaşcă cafea
Pentru aluatul crocant
150 g unt
180 g făină
70 g migdale
2 linguri zahăr
2 ceşti cafea
Cum se prepară budinca de lapte cu pişcoturi
Pentru aluat, zdrobeşti migdalele, adaugi făina, untul, zahărul, cafeaua şi frămânţi până când obţii o consistenţă nisipoasă.
Pui în tavă şi dai la cuptor 15-20 de minute.
Pentru budincă, pui laptele pe foc, adaugi amidonul, zahărul şi amesteci până când se îngroaşă. Pui în forme pe jumătate, aşezi pişcoturi înmuiate în cafea şi acoperi cu budincă, apoi dai la frigider cel puţin 3 ore.
Serveşti budincă cu aluatul crocant.