Cum se prepară Nazook, rulourile armeneşti cu nuci. Reţetă în paşi

nazook (4) jpeg

Bucătăria armenească are multe influenţe persane, aşadar dulciurile sunt aromate cu tot felul de condimente. Află cum se prepară nazook, rulourile armeneşti cu nuci.

De ce ai nevoie pentru nazook

Pentru aluat

300 g făină

1 linguriţă drojdie uscată

100 g smântână

120 g unt, moale

Pentru umplutură

150 g zahăr

100 g făină

100 g nuci măcinate

85 g unt

1 linguriţă esenţă de vanilie

¼ linguriţă scorţişoară

¼  linguriţă nucşoară

1 gălbenuş, pentru uns

Cum se prepară nazook

Pas 1

Prepari aluatul, amestecând toate ingredientele până când obţii o cocă elastică. Îi dai o formă rotundă şi-l ţii la frigider 4-5 ore sau peste noapte. Îl aduci în bucătărie cu o oră înainte să-l prepari.

image

Pas 2

Pentru umplutură, amesteci toate ingredientele până când se omogenizează. Dai drumul la cuptor, apoi întinzi aluatul într-o formă dreptunghiulară.

image

Pas 3

Întinzi umplutura peste foaie, o nivelezi, apoi rulezi pe lung. Tai felii de aproxiumativ 1,5 cm grosime şi le ungi cu gălbenuş. Le aşezi în tavă şi le ţii la cuptor până când se rumenesc.

image

Sursa http://www.notquitenigella.com

http://www.notquitenigella.com