Cum se prepară Nazook, rulourile armeneşti cu nuci. Reţetă în paşi
Bucătăria armenească are multe influenţe persane, aşadar dulciurile sunt aromate cu tot felul de condimente. Află cum se prepară nazook, rulourile armeneşti cu nuci.
De ce ai nevoie pentru nazook
Pentru aluat
300 g făină
1 linguriţă drojdie uscată
100 g smântână
120 g unt, moale
Pentru umplutură
150 g zahăr
100 g făină
100 g nuci măcinate
85 g unt
1 linguriţă esenţă de vanilie
¼ linguriţă scorţişoară
¼ linguriţă nucşoară
1 gălbenuş, pentru uns
Cum se prepară nazook
Pas 1
Prepari aluatul, amestecând toate ingredientele până când obţii o cocă elastică. Îi dai o formă rotundă şi-l ţii la frigider 4-5 ore sau peste noapte. Îl aduci în bucătărie cu o oră înainte să-l prepari.
Pas 2
Pentru umplutură, amesteci toate ingredientele până când se omogenizează. Dai drumul la cuptor, apoi întinzi aluatul într-o formă dreptunghiulară.
Pas 3
Întinzi umplutura peste foaie, o nivelezi, apoi rulezi pe lung. Tai felii de aproxiumativ 1,5 cm grosime şi le ungi cu gălbenuş. Le aşezi în tavă şi le ţii la cuptor până când se rumenesc.