Prăjitură cu ciocolată şi zmeură
Niciodată nu ne putem sătura îndeajuns de dulciuri aşa că, atunci când pofta îşi face apariţia, încearcă această reţetă de prăjitură cu ciocolată şi zmeură pentru un desert de vis.
De ce ai nevoie pentru a pregăti prăjitura cu ciocolată şi zmeură
65 g cacao
450 g făină
200 g zahăr
7 g praf de copt
7 g bicarbonat de sodiu
4 g sare
250 ml cafea
3 ouă
10 g pudră de vanilie
250 ml ulei vegetal
200 g zmeură
Pentru topping
170 g gem de zmeură
230 g ciocolată neagră, mărunţită fin
250 g frişcă
Cum prepari prăjitura cu ciocolată şi zmeură
Încălzeşti cuptorul la 170 de grade. Într-un bol mixezi toate ingredientele pentru prăjitură, cu excepţia zmeurei, până se încorporează foarte bine. Adaugi peste zmeura. Pui amestecul într-o tigaie şi găteşti timp de 50-60 de minute. Dai la răcit 10 minute.
Încălzeşti gemul de zmeură la cuptorul cu microunde pentru 30 de secunde, apoi îl torni peste prăjitură. Pentru glazură, laşi frişca în microunde 1 minut, după care adaugi în ea ciocolata mărunţită până se topeşte. O presari deasupra prăjiturii. Asesonezi cu extra zmeură şi serveşti imediat.
Sursa http://theseasidebaker.com