Prăjitură cu lămâie şi gem de piersici

prajitura cu lamaie si gem de piersici jpeg

Bundt Cake, cum mai este numită, datorită formei speciale a tăvii în care se pregăteşte, această prăjitură cu lămâie şi gem de piersici este desertul ideal pentru zilele în care vrei să pregăteşti o surpriză dulce întreaga familie.

De ce ai nevoie pentru a pregăti prajitura cu lămâie şi gem de piersici

250 g unt

400 g făină

15 g praf de copt

1 praf de sare

400 g zahăr

coaja rasă de la 8 lămâi

4 ouă

240 g lapte bătut

170 g gem sau piersici la conservă

zeama de la ½ lămâie

Cum pregăteşti prăjitura cu lămâie şi gem de piersici

Încălzeşti cuptorul la 170 de grade. Amesteci praful de copt, praful de sare şi făina într-un bol. Într-un alt vas combini zahărul şi coaja rasă de lămâie, până se încorporează bine. Adaugi untul cubuleţe şi mixexi timp de 4 minute. Spargi ouăle pe rând şi continui să amesteci încă aproximativ 4 minute. Pui alternând compoziţia cu făina şi laptele bătut, iar la final torni aluatul într-o tavă de copt specială.

Dai la cuptor 1 oră. Încălzeşti gemul de piersici şi zeama de lămâie până încep să fiarbă, aproximativ 6-8 minute. Torni glazura peste prăjitură şi serveşti după ce s-a răcit puţin.

Sursa http://www.epicurious.com