Ruladă din pulpă de berbecuţ, nelipsită de pe masa de Paşti
Secretul acestui preparat este marinata, care va aroma şi va frăgezi carnea de berbecuţ. Trebuie neapărat să încerci această ruladă.
De ce ai nevoie pentru ruladă
1 pulpă de berbecuţ, dezosată
1 lingură cu vârf de rozmarin, tăiat fin
1 lingură cu vârf de cimbru, tăiat fin
sare
piper
3 cepe mari, tăiate
2-3 morcovi
1 rădăcină ţelină
4-5 căţei de usturoi, feliaţi
Pentru marinată
240 ml vin roşu
240 ml apă
120 ml oţet
1 linguriţă sare
1 foaie de dafin
1 lingură cimbru mărunţit
3 căţei de usturoi, mărunţiţi
3 linguri ulei
1 ceapă mare, tăiată felii
Cum se prepară rulada
Pentru marinată, amesteci toate ingredientele într-un vas, până se omogenizează. Torni amestecul peste pulpa de berbecuţ. Acoperi şi laşi carnea la marinat 4-6 ore, la frigider, sau peste noapte.
Încălzeşti cuptorul. Scoţi pulpa din marinată şi o tai astfel încât să obţii o bucată mare de carne. O întinzi pe o suprafaţă curată şi presari rozmarin, cimbru, sare şi piper, după gust. Pui ceapa tăiată bucăţi cât mai mari, apoi o rulezi şi o legi cu sfoară de bucătărie.
O aşezi într-o tavă, pui morcovii şi ţelina tăiate cubuleţe şi usturoiul feliat. Torni marinata, acoperi tava cu folie de aluminiu, având grijă ca aceasta să nu atingă carnea, şi o dai la cuptor. Din când în când o stropeşti cu sosul din tavă. Spre final, îndepărtezi folia şi mai ţii până când se rumeneşte.