Salam de biscuiţi cu ciocolată. Reţeta pas cu pas
Nu poţi să rezişti în faţa unei felii de salam de biscuiţi. Înlocuieşte cacaua de la ingrediente cu ciocolată topită şi vei obţine cel mai bun salam de biscuiţi.
De ce ai nevoie pentru salam de biscuiţi
200 g ciocolată de menaj
150 g zahăr
175 g biscuiţi simpli
2 ouă
150 g unt
10 g esenţă de rom
Cum se prepară salamul
Pas 1
Tai ciocolata sau o razi şi o topeşti pe baie de aburi, apoi o laşi la răcorit.
Pas 2
Mixezi untul cu zahărul şi esenţa de rom până când obţii o consistenţă cremoasă.
Pas 3
Încorporezi ouăle în crema de unt, omogenizezi, apoi torni ciocolata topită.
Pas 4
Rupi biscuiţii şi-i adaugi în crema obţinută, apoi amesteci.
Pas 5
Rupi o coală de hârtie de copt, torni compoziţia şi o aşezi pe mijlocul foii.
Pas 6
Rulezi strâns foaia de copt pentru a obţine forma de salam.
Pas 7
Strângi la capete marginile foii şi dai salamul la rece peste noapte.