Salam de biscuiţi cu ciocolată. Reţeta pas cu pas

salam jpeg

Nu poţi să rezişti în faţa unei felii de salam de biscuiţi. Înlocuieşte cacaua de la ingrediente cu ciocolată topită şi vei obţine cel mai bun salam de biscuiţi.

De ce ai nevoie pentru salam de biscuiţi

200 g ciocolată de menaj

150 g zahăr

175 g biscuiţi simpli

2 ouă

150 g unt

10 g esenţă de rom

Cum se prepară salamul

Pas 1

Tai ciocolata sau o razi şi o topeşti pe baie de aburi, apoi o laşi la răcorit.

image

Pas 2

Mixezi untul cu zahărul şi esenţa de rom până când obţii o consistenţă cremoasă.

image

Pas 3

Încorporezi ouăle în crema de unt, omogenizezi, apoi torni ciocolata topită.

image

Pas 4

Rupi biscuiţii şi-i adaugi în crema obţinută, apoi amesteci.

image

Pas 5

Rupi o coală de hârtie de copt, torni compoziţia şi o aşezi pe mijlocul foii.

image

Pas 6

Rulezi strâns foaia de copt pentru a obţine forma de salam.

image

Pas 7

Strângi la capete marginile foii şi dai salamul la rece peste noapte.

image

Sursa http://www.giallozafferano.it

http://www.giallozafferano.it