Supă tailandeză cu creveţi

supa tailandeza cu creveti jpeg

Sunt unele mâncăruri tailandeze care îmi plac foarte mult, cum ar fi curry sau supa de cocos. Nu-mi vine să măduc mereu la restaurant ori de câte ori mi se face poftă, mai ales că nu sunt chiar ieftine.

Aşa că, ori de câte ori mi se face poftă de o supă tailandeză cu creveţi mă apuc şi o pregătesc singură, pentru că este uşor de preparat şi nici nu necesită ingrediente pe care să+mi fie greu să le găsesc. Dacă nu vrei cu creveţi, poţi folosi carne de porc, de pui ori chiar şi tofu pentru varianta vegetariană.

Supă tailandeză cu creveţi - Ingrediente

1 cană orez basmati 2 lingyuri unt 500 g creveţi de mărime medie, curăţaţi şi spălaţi bine sare piper 2 căţei usturoi, pisaţi 1 ceapă, tocată 1 ardei roşu gras, tăiat 1 lingură ghimbir răzuit 2 linguri pastă de curry 2 cutii lapte de cocos 4 căni supă de legume zeama de la o lămâie 2 linguri coriandru verde, tocat

Supă tailandeză de creveţi - Mod de preparare

Într-o cratiţă, fierbi orezul potrivit instrucţiunilor de pe ambalaj. Dai deoparte.

Topeşti untul într-o oală la flacără medie. Adaugi creveţii, sare şi piper, după gust. Laşi pe foc, amesteci din când în când, până devin roz la culoare, cam 2-3 minute şi dai deoparte.

Adaugi usturoiul, ceapa şi ardeiul în oală. Laşi pe foc, amesteci din când în când, până se mai înmoaie, cam 3-4 minute. Încorporezi ghimbirul şi laşi cam un minut. Încorporezi pasta de curry până se combină ingredientele şi apoi torni şi laptele de cocos şi supa de legume. Laşi pe foc, amestecând constant, cam 1-2 minute.

Lasă să dea în clocot, apoi, dai focul mai încet şi laşi să fiarbă până se mai îngroaşă puţin, cam 8-10 minute. Încorporează orezul, creveţii, zeamă de lămâie şi coriandru. Serveşti imediat.

sursa: http://damndelicious.net/