Mic dejun suedez: omletă-papară (Fin Äggröra)
Omleta se poate face în diferite feluri cu diferite umpluturi, după gust. Suedezilor le place omleta papară sau jumări cum i se mai zice. Aşa că, te invităm la un mic dejun suedez!
Ingrediente pentru 5 porţii de mic dejun suedez
6 - 8 ouă 1/2 - 3/4 cană lapte sau smântână 1/2 linguriţă sare 1 1/2 lingură unt sau margarină
Modul de preparare al reţetei de mic dejun suedez
Omleta papară perfectă trebuie să fie deschidă la culoare şi cremoasă. Pentru cele mai bune rezultate, bate ouăle foarte bine înainte de a le găti şi pune-le la foc mic.
Baţi ouăle într-un vas mediu. Adaugi laptele (sau smântâna) şi sarea. Într-o tigaie, la foc mic, topeşti untul sau margarina. Pui amestecul de ouă şi laşi la foc mic. Foloseşti o lingură de lemn şi amesteci din când în când. (Flacăra mică este importantă, pentru că astfel vor rămâne deschise la culoare). Va dura cam 20 de minute până se fac ouăle şi vor fi gata de servit.
Poţi servi cu somon afumat sau şuncă. Sau ce vrei tu.