Dacă-ţi place ciocolata, savurezi oricând cu plăcere o negresă cu nucă. Ai toate motivele! E pufoasă, aromată şi dacă o prepari cu fructe confiate, vei obţine o prăjitură cu adevărat delicioasă!

Ingrediente:

150 g ciocolată neagră
125 g unt
200 g zahăr
un plic zahăr vanilat
100 g făină
3 ouă
1 pacheţel drojdie uscată
100 g miez de nucă
50 g migdale
1 praf de sare
fructe confiate

Mod de preparare:

Tai ciocolata bucăţi şi o topeşti pe aburi. Adaugi untul, puţin câte puţin, şi amesteci până se obţine o compoziţie cremoasă.

Separat, baţi ouăle cu zahărul, adaugi ciocolata, un praf de sare şi încorporezi treptat făina amestecată cu drojdia.

La sfârşit, adaugi nucile, migdalele tăiate fin şi amesteci bine. Torni compoziţia într-o tavă unsă cu unt, tapetată cu făină, şi o introduci în cuptorul pe care l-ai încălzit înainte, pentru circa 45 de minute.

Decorezi cu fructe confiate pe care le-ai tăiat mărunt (sau cu fistic zdrobit).

Loading...