Adori omleta la micul dejun, dar parcă te-ai săturat de cea tradiţională? Atunci îţi propunem să încerci această reţetă de omletă franţuzească, cu un aspect inedit.

Omletă franţuzească

 

Ingrediente pentru o porţie

 
  • 3 ouă
  • sare după gust
  • 1 lingură de unt, nesărat
  • arpagic proaspăt, pentru servire
  • opţional puteţi adăuga alte condimente, după preferinţele dvs

Mod de preparare

Bateţi ouăle cu sarea până când albuşurile şi gălbenuşurile sunt combinate complet, fără a mai rămâne pete de albuş de ou.
La foc mediu-mic, topiţi untul într-o tigaie, apoi turnaţi ouăle.
Folosind o spatulă de cauciuc, răzuieşte în mod constant partea de jos a tigăii în timp ce o agitaţi printr-o mişcare circulară pentru a vă asigura că ouăle se gătesc încet, formând cocoloaşe mici, aproximativ 1-2 minute.
După ce începeţi să vedeţi partea de jos a tigăii mai mult de o secundă după răzuire, rulaţi într-o formă circulară asemănătoare unei clătite umplute. 
Gătiţi omleta franţuzească rulată până când marginile se solidifică, apoi o puteţi pune pe farfurie.
Se mai condimentează după gust sau se adaugă verdeaţă proaspătă. Poftă bună!
 
 
Loading...