Pentru micul dejun şi nu numai, prepară pâine cu fructe uscate. Prunele, caisele şi curmalele dau o savoare excelentă acestui desert. Ca să iasă mai pufos, cerne făina înainte.

Ingrediente:

450 g fructe uscate (pere, prune, caise ori curmale)
100 g alune (dacă doreşti)
250 g făină
1 cub drojdie proaspătă (25g)
arome
3 linguri de gem de fructe

Număr porţii: 4
Timp de preparare: 100 min
Dificultate: mică

Mod de preparare:

Tai toate fructele uscate bucăţi (dacă pui alune, în jumătăţi). Pui drojdia la înmuiat în 4 linguri de apă călduţă şi laşi la dospit 10 minute.

Amesteci drojdia cu făina, apă cât cuprinde, aromele, gemul şi fructele uscate şi laşi la dospit timp de 40 de minute într‑un castron, acoperit cu un prosop de bucătărie.

Pui aluatul în două tăvi de chec unse şi tapetate cu făină şi mai laşi 15‑20 de minute. Pui pâinile în cuptorul cald şi coci o oră la 180 de grade Celsius. Scoţi şi ungi cu gem de caise. Tai pâinea în felii când este rece.

Loading...