Pâine umplută cu caşcaval, şuncă şi pătrunjel

3 shutterstock 714919051 jpg jpeg

Ştiai că pătrunjelul tratează peste 70 de afecţiuni, în mod deosebit inflamaţiile renale, nisipul şi pietrele la rinichi? Planta este un bun remediu în caz de astenie, anemie, tulburări circulatorii şi eliminarea toxinelor din organism. O legătură de pătrunjel conţine: calciu, magneziu, fosfor, sodiu, potasiu, sulf, fier, vitaminele A, C şi complexul vitaminic B. Sucul de pătrunjel contribuie la buna funcţionare a ficatului, întăreşte unghiile, combate oboseala cronică.

Ingrediente

  • 1 pâine rotundă (400 g)
  • 1-2 linguri unt
  • 1 lingură pătrunjel tocat
  • ½ linguriţă sare
  • 2 căţei de usturoi
  • 150 g şuncă sau salam
  • 150 g caşcaval

Mod de preparare 

Topeşti untul, îl laşi la răcorit şi îl amesteci cu sarea, pătrunjelul tocat şi usturoiul zdrobit. Crestezi pâinea la supra­faţă, pe lung şi pe lat, astfel încât să obţii mici pătrăţele. Ungi bine pâinea la suprafaţă şi în interior cu untul topit. Tai fâşii subţiri şunca (sau salamul) şi dai prin răzătoare caşcavalul. Umpli pâinea, având grijă să ai atât caşcaval, cât şi şuncă, în toate rândurile. O pui într­o tavă şi o dai la cuptorul preîncălzit, la 190 °C, până se topeşte caşcavalul şi se rumeneşte uşor pâinea.

FOTO Shutterstock.com 

Încearcă şi reţeta de Pâine gratinată cu verdeţuri şi usturoi

Pâine gratinată cu verdeţuri şi usturoi

shutterstock 372151882 jpg jpeg