Dacă eşti mare amatoare de paste, dar eşti preocupată şi de silueta ta îţi propunem să te răsfeţi cu paste cu broccoli, o reţetă simplă şi sănătoasă, pe care trebuie să o încerci.
Ai nevoie de:
 
- 250 de grame de inflorescenţe de broccoli, tăiate în bucăţi mai mici
- 230 g de paste penne sau fusilli, în funcţie de preferinţe- două linguri de măsline
- 6 căţei de usturoi
- fulgi de ardei iute
- sare şi piper, după gust
- gouă căni de supă de legume sau de pui
- o cană de parmezan raz
- 1-2 anşoa, tocate mărunt
 
Mod de preparare:
 
Găteşte inflorescenţele de broccoli la abur ori opăreşte-le timp de 1-2 minute. 
 
Fierbe pastele potrivit instrucţiunilor de pe ambalaj şi nu uita să adaugi puţină sare în apă. 
 
Într-o tigaie mare, căleşte usturoiul şi fulgii de ardei iute în ulei de măsline, iar apoi adaugă bucăţelele de broccoli, anşoa şi supa de legume. Lasă totul la gătit până când supa atinge punctul de fierbere. 
 
Citeşte şi: Clătite cu sos de iaurt
 
Foloseşte o spatulă şi tăie bucăţelele de broccoli în bucăţi mai mici, ca să se încorporeze în sos. Aşteaptă să se gătească timp de zece minute, după care treptat adaugă parmezanul. 
 
Adaugă pastele şi amestecă totul bine. La final, poţi adaugă puţin coajă de lămâie rasă pentru a pune toate aromele in armonie. 
 
Poftă bună! 
Loading...