Peştele este întotdeauna o idee bună pentru un preparat uşor. În combinaţie cu pastele, devine o masă principală, rapidă şi gustoasă.

Dificultate medie/Preparare: 1 h/2 porţii

Ingrediente:

2 fileuri de peşte alb

200 g spaghete

200 g ciuperci

½ ardei gras

1 legătură pătrunjel

sare, piper

ulei

1 lingură zeamă de lămâie

1 căţel de usturoi

Mod de preparare:

Condimentezi peştele cu sare şi piper, după gust, îl stropeşti cu zeama de lămâie şi cu puţin ulei, îl aşezi într-o tavă cu hârtie de copt, îl acoperi cu folie de aluminiu şi-l dai la cuptorul preîncălzit, la 180 °C, 20 de minute.

Între timp, pregăteşti pastele conform indicaţiilor de pe ambalaj.

Feliezi ciupercile, iar ardeiul îl tai fâşii şi le căleşti, la foc iute, 3-4 minute. Adaugi usturoiul pisat, apoi pastele scurse de apa în care au fiert. Amesteci bine, condimentezi cu sare şi piper, după gust şi, la final, presari pătrunjelul tocat. Serveşti peştele pe pat de paste.

FOTO: Profimedia

Loading...
Evaluează articolul