Italienii o numesc „Pasta Aglio e Olio“ şi este probabil cea mai simplă reţetă pe bază de paste. Învaţă cum să le serveşti şi să le prepari întocmai ca în ţara de origine, Italia. Vei reuşi să faci pastele tradiţionale cu usturoi şi măsline în doar de 20 de minute.

Ingrediente pentru paste tradiţionale cu usturoi şi ulei de măsline
250 g paste lungi
100 ml ulei de măsline extravirgin
6 căţei de usturoi
1 legătură de pătrunjel
50 g parmezan ras
sare
piper

Mod de preparare paste tradiţionale cu usturoi şi ulei de măsline
Tai cât mai mărunt pătrunjelul. Tai usturoiul în felii foarte subţiri.
pasul1
Fierbi pastele lungi într-o cantitate suficientă de apă sărată, fierbinte, conform instrucţiunilor de pe ambalaj, preţ de aproximativ 8 sau 10 minute, până când sunt al dente. Scurgi apa, păstrezi o parte din ea şi pui deoparte această cantitate.
pasul2
Încingi uleiul de măsline într-o tigaie antiaderentă. Sotezi usturoiul aproximativ 1 minut sau 2 minute. Torni în tigaie puţină apă rămasă de la fierberea pastelor.
pasul3
Adaugi pastele fierte în tigaia adâncă şi arunci peste ele uleiul cu usturoiul prăjit. Încorporezi în paste pătrunjelul tocat fin şi condimentezi cu sare şi piper, după gust. Serveşti pastele cu parmezan ras pe deasupra, după gust.
pasul4
Sursa: kitchenstories.io.

Loading...