Îi mulţumim cititoarei noastre Cristina Ivaşcu, din Bucureşti, pentru această reţetă delicioasă de pilaf de quinoa cu legume.

Ingrediente

  • 1 ceapă mare
  • 200 g dovlecei curăţaţi de coajă
  • 1 legătură pătrunjel sau după gust
  • 3 linguri ulei
  • sare
  • boia dulce
  • 250 g quinoa albă
  • 2 morcovi raşi
  • piper negru
  • 1 ardei capia roşu
  • 1 ardei gras galben
  • curcuma pudră

Mod de preparare:

Răstorni quinoa într-o sită şi o speli bine sub jet de apă rece. Între timp, pui apă cu sare le fiert şi, când dă în clocot, adaugi quinoa. O laşi să fiarbă 12 minute, apoi o scurgi.

Încingi uleiul într-o tigaie adâncă, pui ceapa tăiată mărunt, acoperi şi o laşi la înăbuşit 2 minute. Adaugi dovleceii făcuţi cubuleţe, pui  capacul şi fierbi, aproximativ 5 minute. Pui morcovii, ardeiul capia şi  pe cel galben, tăiaţi, potriveşti gustul de sare şi piper şi laşi să se pătrundă legumele. Presari curcuma, boiaua, ţii un minut şi răstorni quinoa. Amesteci, laşi să se combine aromele şi, la final, presari pătrunjelul tăiat fin.

Loading...