Desertul acesta de sezon va cuceri inimile, dar şi gusturile celor mai pretenţioşi gurmanzi.

Ingrediente

3/4 cană zahăr brun
2 linguri amidon de porumb
1 linguriţă scorţişoară
1/4 linguriţă pudră de ghimbir
sare
6 căni felii de piersică
2 linguri zeamă de lămâie
2 foi aluat
1 ou, bătut

Mod de preparare

Încinge grătarul şi poziţionează grătarul din cuptor la nivelul 3. Într-un vas mare, amesteci zahărul brun, amidonul, scorţişoara, ghimbirul şi sarea. Adaugă piersicile şi zeama de lămâie şi amestecă. Dă deoparte.

Aşază o foaie de aluat într-o tavă tapetată. Toarnă umplutura cu piersici peste aluat şi întinde în mod egal. Al doilea aluat îl tai fâşii şi le aşezi peste umplutura cu piersici. Unge pe deasupra cu oul bătut. Lasă la cuptor 35-40 de minute, până se rumeneşte pe margini. Scoate din cuptor, lasă deoparte să se răcească înainte de a o tăia felii.

sursa: http://shewearsmanyhats.com/

Loading...