Ce au mâncat vedetele la Met Gala: 3 chefi femei au gătit pentru oaspeții celebri

O nouă ediție a Galei anuale de la Metropolitan Museum of Art din New York, desfășurată pe 2 mai, a reunit celebrități din diverse domenii, care au defilat în ținute spectaculoase și extravagante.

image

Peparatele din meniu au respectat tema evenimentului

La această ediție, organizatorii au dorit să aducă un omagiu „epocii de aur“ a orașului New York, iar meniul ales s-a încadrat, bineînțeles, în această temă.

Printre cei peste 300 de invitați selectați chiar de celebra Anna Wintour, redactor-șef al revistei „Vogue“, s-au numărat Elon Musk (însoțit de mama sa), Kim Kardashian, Sophie Turner, Gigi și Bella Hadid, Blake Lively și soțul ei, Ryan Reynolds, Sarah Jessica Parker, Billie Eilish și mulți alții.

Meniul a fost creat de trei femei chef, Lauren Von der Pool, Melissa King și Amirah Kassem, care au fost selectate și coordonate de celebrul bucătar suedez de origine etiopiană Marcus Samuelsson. Fiecare dintre cele trei este cunoscută pentru stilul unic în bucătărie.

Amirah Kassem, care este cunoscută pentru deserturile ei vesele și colorate, are propriile cofetării în New York și Los Angeles. Melissa King combină bucătăria californiană cu arome tradiționale din estul Asiei, iar Lauren Von Der Pool este una dintre figurile proeminente ale curentului vegan.

Lauren Von der Pool s-a ocupat de antreuri și a pregătit o versiune vegană a ouălor umplute (folosind cartofi galbeni din soiul Yukon), dar și preparate pe bază de cartofi cu trufe, rondele de orez expandat cu verdețuri și salsa de castraveți sau ceviche cu nucă de cocos.

Pentru felul principal, Melissa King a gătit un preparat pe bază de pește japonez, stropit cu suc de citrice, ulei de măsline și ardei iute de Sichuan. La desert, Amirah Kassem le-a pregătit celebrilor invitați prăjituri în straturi, fie cu ciocolată, fie cu cappuccino.

Cu toate acestea, principala atracție a serii a fost un preparat semnat de celebrul bucătar Marcus Samuelsson, care a gătit muschi de vită la grătar cu garnitură de morcovi tineri de primăvară, orez crocant și crumble din pâine de porumb.