Ouă umplute, altfel decât le știi. 3 rețete inedite din ouăle rămase de la Paște

Cine nu iubește ouăle umplute? Sunt o gustare rapidă și delicioasă, potrivită atât la mesele festive, cât și după. Ouăle fierte tari, servite cu diverse condimente, sunt consumate încă din vremea romanilor, dar ouăle umplute au apărut abia în secolul al XVIII-lea.

oua umplute 1 shutterstock 2145202417 jpg

Ouă umplute murate cu sfeclă FOTOGRAFII Shutterstock

Reţetele s-au diversificat de-a lungul timpului, iar cele pe care ți le propunem sunt total diferit de clasicele ouă umplute cu pate de ficat. Iată cum se prepară.

Ouă umplute murate

Ingrediente

6 ouă fierte, tari

2 linguriţe muştar

50 g cremă de brânză

sare

piper

2 linguri oțet

1 sfeclă roșie coaptă

2-3 fire pătrunjel verde, pentru ormat

Descojeşti ouăle. Dai sfecla prin răzătoare, o pui într-un bol. Torni 1 litru de apă, oțetul, presari sare și scufunzi ouăle. Le lași la murat în frigider, 4-5 ore. În acest timp, se vor vor mura și vor căpăta o culoare frumoasă.

Iei ouăle din lichid, le scurgi bine, la tei jumătăți, pe lung și scoţi gălbenuşurile. Le pui într-un blender, adaugi crema de brânză și condimentezi cu sare şi piper, după gust. Mixezi până obţii o pastă fină şi umpli albuşurile cu această pastă. Ornezi cu pătrunjel proaspăt.

Ouă umplute pane

Ingrediente

8 ouă fierte, tari

100 g ton în conservă, în suc propriu

30 g unt moale

sare

piper

1-2 linguri zeamă de lămâie

2 ouă crude

200 g făină

200 g pesmet

ulei, pentru prăjit

Descojeşti ouăle şi le tai jumătăţi, pe lung. Scoţi gălbenuşurile, le pui într-un blender. Adaugi tonul bine scurs, zeama de lămâie şi untul. Condimentezi cu sare şi piper, după gust. Mixezi până obţii o pastă fină.

Albuşurile fierte le dai prin ou făină, ou bătut şi pesmet. Repeţi de două ori. Le prăjeşti în baie de ulei şi le scoţi pe şervete de hârtie. Le laşi la răcit, apoi le umpli cu pasta de ton şi gălbenuşuri. Ornezi cu pătrunjel proaspăt.

Ouă umplute cu somon afumat

Ingrediente

10 ouă fierte, tari

100 g somon afumat

1 linguriță muştar

2 linguri maioneză

1-2 linguri zeamă de lămâie

sare

½ linguriță paprică afumată, opțional

boia dulce

Descojeşti ouăle şi le tai jumătăţi. Scoţi gălbenuşurile şi le pui în blender împreună cu somonul tăiat fâșii, maioneza, muştarul şi zeama de lămâie. Condimentezi cu sare şi piper, după gust, şi, dacă dorești, cu paprică afumată. Mixezi până obţii o pastă fină.

Umpli albuşurile cu această compoziție și le decorezi cu boia dulce.